Първият цар от Третото българско царство лежи непогребан от 1948

...
Първият цар от Третото българско царство лежи непогребан от 1948
Коментари Харесай

Тленните останки на цар Фердинанд се връщат в България

Първият цар от Третото българско царство лежи непогребан от 1948 година в криптата на църквата " Св. Августин " в баварския град Кобург. Там цар Фердинанд е положен във краткотраен саркофаг пред гробницата на родителите му - принц Август Сакс-Кобургски и Готски и принцеса Клементина Орлеанска, се показва в известието.

На 29 май тленните остатъци на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с боен аероплан. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която ще отпътува към замък „ Врана “, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Траурната върволица ще стартира от основния вход на парка на двореца и ще доближи до двореца „ Врана “. Там ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство, дружно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, формален делегат на Светия Синод, и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

 

Траурната гала ще се организира пред централния вход на „ Врана “, след което ковчегът ще бъде подложен в централното предверие, където ще се състои малко сбогуване в фамилен кръг. След това вратите на двореца ще са отворени за жителите, искащи да отдадат последна респект пред ковчега на починалия цар Фердинанд. 

 

Цар Фердинанд умира на 10 септември 1948 година в град Кобург, Германия, на 87-годишна възраст. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР