Първият кораб, използвал новия черноморския коридор на Украйна, е стигнал

...
Първият кораб, използвал новия черноморския коридор на Украйна, е стигнал
Коментари Харесай

Първият кораб по новия украински коридор в Черно море стигна до Босфора

Първият транспортен съд, употребявал новия черноморския кулоар на Украйна, е стигнал до Босфора в петък, заяви Ройтерс.

Контейнеровозът " Йозеф Шулте ", плаващ под флага на Хонконг и ръководен от немска компания, напусна блокираното от Русия Одеса по-рано тази седмица и през днешния ден стигна до турската столица Истанбул .

Това се случи на фона на прекратяването на зърнената договорка от страна на Русия предишния месец и, че всеки транспортен съд, влизащ или излизащ от украински пристанища, ще бъде считан за противников.

Миналата седмица Украйна едностранно разгласи " филантропичен кулоар " в Черно море за освобождение на товарни кораби, които са били блокирани в нейните пристанища.

Успешно миналият през Черно море транспортен съд транспортира повече от 2100 контейнера с към 30 000 тона разнороден товар. Той е дебаркирал в Одеса на 23 февруари 2022 година. Ден по-късно Русия стартира пълномащабна инвазия и блокира пристанищата на Украйна.

На този стадий Москва не е показала дали ще съблюдава транспортния кулоар, а източници от корабоплаването и застраховането показаха опасения по отношение на сигурността му.

Киев сподели, че коридорът ще се употребява най-вече за изтегляне на кораби, които са останали в украинските пристанища.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР