Първите задвижвани с батерии влакове в Европа, вече са факт,

...
Първите задвижвани с батерии влакове в Европа, вече са факт,
Коментари Харесай

Първите влакове на батерии вече се движат в Италия

Първите задвижвани с акумулатори влакове в Европа, към този момент са факт, заяви CNN.

В Италия се движат Hitachi Masaccio, известни като " Blues ". Това е първият стадий от план на стойност 1,23 милиарда евро, който ще добави 135 влака, задвижвани от акумулатори, към мрежата на националния оператор Trenitalia.

Маршрутите са в Калабрия, Лацио, Тоскана и островите Сицилия и Сардиния.

В Калабрия влаковете се движат по Йонийското крайбрежие, а сицилианските направления включват Месина до Палермо и Месина-Катания-Сиракуза.

Разбира се, не всички влакове по тези линии ще бъдат на акумулатори, тъй че е въпрос на шанс кои пасажери ще имат удоволствието да пътуват с тях.

Влаковете с три и четири вагона и 300 места са хибридни, като работят на акумулатори, електричество и дизелово гориво.

" За първи път в Европа се употребяват акумулатори като главен източник на сила във влакове за комерсиална приложимост ", се споделя в изказване на Trenitalia.

Влаковете, направени от 93% рециклируеми материали, ще понижат въглеродните излъчвания и разхода на гориво с 50% спрямо дизеловите, се споделя в изказване на Hitachi.

Движейки се на акумулатори през градските региони, те могат да отстраняват излъчванията и да понижат шумовото замърсяване.

" Система за консултиране на машиниста " също по този начин предлага оптималната скорост за понижаване на потреблението на сила.

Влаковете имат къс пробег до 15 км единствено на акумулатори, само че могат да се зареждат по време на придвижване, като употребяват пантографа (апарат който свързва влака с електропровод) или посредством прекъсване, което значи, че могат да се зареждат неведнъж по време на пътешестване. Максималната скорост е 160 км/ч.

Освен това те са ситуирани на равнището на перона, с цел да могат пасажерите с двигателни проблеми да влизат без стъпала, добавя CNN.

Железопътната мрежа на Европа непрестанно се уголемява, само че съгласно Hitachi 40% от линиите на континента към момента не са електрифицирани, а повече от половината влакове се задвижват единствено с дизелово гориво.

Някои линии са изправени пред сложна борба за електрификация заради географското си състояние.

Само в Италия има над 2 500 благи трасета, които към момента не са електрифицирани, като Hitachi твърди, че линията Masaccio предлага " неотложно решение, което да помогне за декарбонизацията на европейските пътнически железници ".

Следващият модел на Masaccio би трябвало да бъде пуснат след 2 години. Предвижда се да се движи единствено на акумулатори, като пробегът му ще бъде над 100 км, написа в умозаключение CNN.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР