Първи случай на заразен с COVID-19 от началото на пандемията

...
Първи случай на заразен с COVID-19 от началото на пандемията
Коментари Харесай

Северна Корея регистрира първи болен от коронавирус

Първи случай на инфектиран с COVID-19 от началото на пандемията бе разгласен в Северна Корея . Лице, което е минало незаконно през военната демаркационна линия сред Южна и Северна Корея на 19 юли, е дало подозрителен резултат и е сложено под строга карантина в граничния град Кесон, съобщи Централната телеграфна организация на КНДР. В момента управляващите разпознават тези, които са имали контакт с него, а целият град е бил затворен след решение на незабавно съвещание на Политбюро на Централния комитет на Корейската работническа партия, на което е участвал и лидерът на страната Ким Чен Ун.

В Австралия пък бе регистриран антирекорд по брой умряли за денонощие през цялото време на пандемията - 10 (общо 155). Седем от умрелите са от домове за възрастни хора. Държавата-континент съумя да премине относително леко през първата вълна на COVID-19, само че сега там има втора вълна. Новорегистрирани са 455 случая (вече общо 14 403). Маските в Мелбърн още веднъж са наложителни, а щатът Виктория на процедура е изолиран.

Междувременно президентът на Бразилия Жозе Болсонаро е дал негативен тест, откакто на 7 юни бе диагностициран с новия ковид и бе подложен под карантина. Държавният глава се е похвалил за това в Туитър, а по-късно е решил да означи случая, като кара мотоциклет и посети няколко магазина. Пред събралите се хора Болсонаро декларирал: " Не почувствах нищо, даже и първоначално. Ако не бях направил теста, нямаше да знам, че имам вирус ". Бразилия е на второ място по брой болни в света (2 396 434 души), както и по брой смъртни случаи (86 496).

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР