Първата дама на САЩ Джил Байдън направи изненадващо посещение в

...
Първата дама на САЩ Джил Байдън направи изненадващо посещение в
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ се срещна със съпругата на Зеленски

Първата дама на Съединени американски щати Джил Байдън направи изненадващо посещаване в Западна Украйна през днешния ден, като организира среща за Деня на майката с първата дама Олена Зеленска, съобщи Нова ТВ.

Байдън пътуваше под секретност, трансформирайки се в следващия почитан американец, който влезе в Украйна по време на 10-седмичния ѝ спор с Русия.

„ Исках да дойда навръх Деня на майката “, сподели Байдън на Зеленски. „ Мислех, че е значимо да се покаже на украинския народ, че тази война би трябвало да спре и че хората на Съединените щати са с народа на Украйна “, изясни тя.

Първата дама пътува до град Ужгород, на към 10 минути път с кола от словашко село, което граничи с Украйна. Тя прекара към два часа в Украйна.

Двете се събраха в дребна стая, седнаха на една маса една против друга и разговаряха пред кореспонденти, преди да се срещнат уединено. Зеленски и децата ѝ са били на неразкрито място поради тяхната сигурност.

Преди това американската първа дама прекара Деня на майката в Словакия, срещайки се с украински майки, които са станали бежанки след съветската инвазия в Украйна, и ги увери, че " сърцата на американците " са с тях, съобщи Асошиейтед прес.

На автогара в град Кошице, която в този момент е денонощен приемателен център за бежанци, първата дама на Съединени американски щати завърза нескончаем диалог с прочувствена украинка, която ѝ сподели, че не може да изясни войната на трите си деца, тъй като сама не може да си я изясни.

" Не мога да им обясня, тъй като сама не зная, а съм учителка ", сподели на Джил Байдън Виктория Куточа, прегърнала 7-годишната си щерка Юлия.

Куточа попита: " Защо? ", наподобява търсейки пояснение за решението на Русия да нападне Украйна на 24 февруари.

" Това е изцяло необяснимо ", отговори първата дама.

Денонощният център е един от шест сходни центъра в Словакия, осигуряващи заслон приблизително на 300-350 души всекидневно, предлагайки им храна, баня, облекла и други услуги съгласно информация на Белия дом.

Джил Байдън посети също словашко държавно учебно заведение, което е приело деца бежанци от Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР