По време на блицкрига през Втората световна война британските фермери

...
По време на блицкрига през Втората световна война британските фермери
Коментари Харесай

Защо британските фермери рисували райета на кравите си по време на блицкрига

По време на блицкрига през Втората международна война английските фермери прибягват до необикновена и изобретателна тактичност, с цел да предпазят добитъка си и обществеността от евентуални произшествия. Те рисуват с багра ленти на кравите си.

Макар това да наподобява като чудноват метод, той в действителност има практическа цел.

На фотографията горе е показана фермерка от Есекс, която боядисва кравата си с бяла багра. Макар че този акт е оказал помощ за отбраната на животното, линиите са били добавени най-много, с цел да се предотврати превръщането на кравата в сериозна заплаха по време на въздушните набези, които се случват по време на Блиц от септември 1940 година до май 41 година

От 1 септември 1939 година в Обединеното кралство е наложено затъмнение, с цел да се опитат да понижат до най-малко броя на задачите, които могат да бъдат разпознати от прелитащите над тях бомбардировачи на Луфтвафе. Гражданите трябвало да държат прозорците и вратите си покрити, с цел да не прониква светлина на открито.

Извън домовете пътните и уличните лампи бяха снабдени със специфични капаци, тъй че лъчите да бъдат ориентирани към земята. Специални надзиратели също по този начин следили всеки своя регион, с цел да се уверят, че жителите съблюдават вярно заповедта за затъмнение.

Като цяло тази процедура е довела до доста рискове, в това число до увеличение на престъпността. Основният проблем обаче бил, че хората мъчно виждали къде отиват, до момента в който карат. Именно тук се появили и раираните крави. Притеснени, че добитъкът им може да излезе на пътя по време на затъмнение, фермерите рисували белите линии, с цел да създадат добичетата най-малко малко по-видими за водачите в мрака.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР