Парламентът възложи на правителството да ускори процеса по приемането на

...
Парламентът възложи на правителството да ускори процеса по приемането на
Коментари Харесай

Как ще минем към европейската валута

Парламентът разпореди на държавното управление да форсира процеса по приемането на еврото. Целевата дата остава 1 януари 2024 година.

В решението си депутатите са безапелационни, че промяната на левовете в еврото би трябвало да стане при настоящия закрепен валутен курс – 1,95583 лв. за 1 евро.

Пет месеца преди да приемем еврото и 1 година по-късно цените по рафтовете в магазините и на касовите бележки ще са наложително в евро и в левове, сподели вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Един месец откакто публично въведем еврото, ще можем към момента да плащаме в левове, само че в този случай ще ни връщат рестото в евро.

Шест месеца след влизането ни в Еврозоната обмяната на левове в евро ще става изцяло гратис във всички клонове на банки и даже в пощенските станции.

Междувременно страната ще се бори със спекулантите в магазините. Черен лист за всички търговски обекти, които злоупотребяват с курса на еврото - такива хрумвания обмисля страната за справяне с магазините, в които цените съзнателно се завишават в първите дни след стъпването ни в Еврозоната, оповестява БТВ.

Предстои Българската национална банка да разгласи конкурс, в който да могат да вземат участие всички жители, с цел да се потърси решение какви знаци да се изобразят на българските евромонети. Възможно е това да са както със стотинките и лв. - Мадарския конник, Св. Иван Рилски и Паисий Хилендарски
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР