След като преди дни пътният експерт Диана Русинова заяви, че

...
След като преди дни пътният експерт Диана Русинова заяви, че
Коментари Харесай

Кой лъже: СДВР или зам.-кметът? И лъжецът кога ще подаде оставка?

След като преди дни пътният специалист Диана Русинова съобщи, че решението, натресено на софиянци за придвижване и паркиране на основни булеварди и улици в центъра на София, е освен неработещо и остаряло, само че и рисково, а по-късно измери маркировка и светлоотразителност в сектора и отсече: Това към този момент май не е и за съда!, в този момент Русинова възкликна: Големият въпрос е кой лъже: Столична дирекция на вътрешните работи или зам.-кметът, и лъжецът по кое време ще подаде оставка?

Това тя направи в обществените мрежи малко откакто стана ясно, че Столичната община не е внесла за координиране в отдел “Пътна полиция ” плана със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и спомагателните уреди на пътното платно.

Ето какво написа Диана Русинова във Фейсбук:

" Всъщност творението на " Спаси София " в центъра на София се оказа нелегално.

Днес сутринта Столична дирекция на вътрешните работи удостовери, че те в никакъв случай не са съгласували плана за новата организация на придвижването по бул. " П. Евтимий ", бул. " Витоша " и ул. " Ф. Нансен ". С други думи, European Center for Transport Policies се оказахме прави, само че не това е значимото.
Кой лъже, кой не споделя истината и кой внушава лъжи за плана за бул. " П. Евтимий "?

Бих желала да попитам сподели ли истината зам.-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Илиян Павлов, в петък, пред жителите и общинските съветници от комисията по превоз с думите: " Всяка една институция и конструкция, която има общо с този план, е предходна съгласувка. Точка ". Големият въпрос е кой лъже: Столична дирекция на вътрешните работи или зам.-кметът и лъжецът по кое време ще подаде оставка?

Във вторник при живото включване в предаването " Тази заран " на bTV общинският консултант Стефан Спасов от " Спаси София " в народен ефир съобщи: " Да отговоря по ред на всички внушения, които бяха направени. Първо планът е изцяло закономерен. Той съблюдава буквата на закона и точно поради това наподобяват по този метод паркоместата за напряко паркиране със заход обратно. А по-късно той е минал всички процедури по координиране утвърждения от КАТ, Столична дирекция на вътрешните работи и всички способени органи... ".

Сега запитвам: кой тъкмо прави внушения - Столична дирекция на вътрешните работи или Стефан Спасов и ще му оказват помощ ли расистките мнения и обиди в този случай?
Днес пред БГНЕС Столична дирекция на вътрешните работи Столична полиция съобщи следното: " Столичната община не е внесла за координиране в отдел “Пътна полиция ” плана със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и спомагателните уреди на пътното платно. " В тази задача се пита кой излъга и лъжците ще си подадат ли оставките? На ход е прокуратурата, тъй като имаме въведена изцяло противозаконна организация на придвижването. На ход е и съдът, който да принуди закононарушителите да си отстранен противозаконните пътни знаци и пътна маркировка.

Днес чакам Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция да спазят и задължението, произлизащо от член 177, алинея 1, т. 9 от ЗДвП (1) Наказва се с санкция от 100 до 300 лева: 9. който сложи пътни знаци или други средства за сигнализиране в нарушаване на реда, избран с наредбата по член 3, алинея 3; както и по алинея 2 от същия чрен: (2) Наказва се с санкция от 100 до 500 лева: 2. който отстрани, реалокира и повреди или унищожи подложен на пътя пътен знак, без да е основана заплаха за живота или имуществото на трети лица ". Очаквам Министерство на вътрешните работи да издаде предписание на кмета на София на съображение член 165, алинея 1, т. 3 неотложно да възвърне последната законна организация на придвижването, а в случай че кметът Терзиев откаже, то да му бъде наложена глоба според член 178, алинея 1, т. 9, а точно: Наказва се с санкция от 2000 до 7000 лева: който не извърши обещано му по реда на член 165, алинея 1, т. 3 предписание.



Снимки: Martin Milushev и БГНЕС
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР