Мъжът, станал първия човек в света, на когото бе трансплантиран

...
Мъжът, станал първия човек в света, на когото бе трансплантиран
Коментари Харесай

Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина

Мъжът, станал първия човек в света, на който бе трансплантиран бъбрек от генетично модифицирано прасе, е умрял два месеца след интервенцията. Това оповестиха от Масачузетската болница в Бостън, предава Би Би Си.

62-годишният Ричард Слейман от Масачузетс е страдал от тежко бъбречно заболяване преди да реши да се подложи на трансплантацията през март.

От болничното заведение настояват, че няма данни гибелта му да е в следствие от бъбрека, възложен му от прасе, чиято генетика е била изменена – отстранени са гени, които биха могли да бъдат нездравословни за човешки реципиент и са добавени избрани човешки гени за възстановяване на съвместимостта.

 62-годишен мъж е с трансплантиран бъбрек не от човек Светът 2 мин. 62-годишен мъж е с трансплантиран бъбрек не от човек  Мартин с двете изкуствени сърца: Мечтая за трансплантация във Франция Тази събота и неделя 4 мин. Мартин с двете изкуствени сърца: Мечтая за трансплантация във Франция  Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА (СНИМКИ) България 4 мин. Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА (СНИМКИ)  Пробив в медицината у нас: Жена с трансплантиран черен дроб стана майка на крепко бебе България 3 мин. Пробив в медицината у нас: Жена с трансплантиран черен дроб стана майка на крепко бебе  62-годишен мъж е с трансплантиран бъбрек не от човек Светът 2 мин. 62-годишен мъж е с трансплантиран бъбрек не от човек  Мартин с двете изкуствени сърца: Мечтая за трансплантация във Франция Тази събота и неделя 4 мин. Мартин с двете изкуствени сърца: Мечтая за трансплантация във Франция  Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА (СНИМКИ) България 4 мин. Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА (СНИМКИ)  Пробив в медицината у нас: Жена с трансплантиран черен дроб стана майка на крепко бебе България 3 мин. Пробив в медицината у нас: Жена с трансплантиран черен дроб стана майка на крепко бебе

В предишното трансплантациите на други органи от генетично модифицирани свине са се проваляли, само че интервенцията на Ричард беше оповестена за исторически скок за медицината.

Освен от бъбречно заболяване, той страдал от диабет вид 2 и хипертония. Слейман претърпял трансплантация на човешки бъбрек в същата болница през 2018 година, откакто прекарва седем години на диализа, само че след пет години още веднъж заболява и е подложен на диализа.

Снимка: Massachusetts General Hospital

" Ричард Слейман вечно ще бъде възприеман като лъч на вярата за безчет пациенти с потребност от трансплантация по света и ние сме надълбоко признателни за доверието и желанието ", се споделя в изказване на Масачузетската болница.

От там показаха и съболезнования на фамилията. Близките на Слайман считат, че историята му е ентусиазъм.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР