Григор Димитров се класира за първия си 1/8-финал на Мастърса

...
Григор Димитров се класира за първия си 1/8-финал на Мастърса
Коментари Харесай

На един крак: Контузен Григор се класира за първи 1/8-финал в Рим от 10 години насам

Григор Димитров се класира за първия си 1/8-финал на Мастърса в Рим от 10 години насам, когато беше спрян от Рафаел Надал в 1/2-финалите. Българинът надигра квалификанта Теренс Атман със 7:6(3) 6:3 за 1 час и 44 минути. Въпросният триумф обаче може да се окаже пиров за хасковлията, който обърна глезена си още в първия гейм на мача и от самото начало изглеждаше мощно стеснен в придвижването си, а езикът му на тялото не беше по никакъв начин позитивен.

Все отново родният ни представител продължи да се бори и неговата класа беше задоволителна за победа над международния номер 137, макар че значително изигра мача на сакат крайник. В идващия кръг осмият подложен ще премери сили с един измежди американците Тейлър Фриц и Себастиан Корда, само че към този момент въобще не можем да кажем дали този мач ще се състои и следва нашата първа ракета да направи нужните проби, след които да разбере естеството и сериозността на своята контузия.

Началото на мача беше такова, че накара всички нас да изтръпнем, тъй като Григор загуби баланс на корта още при 40:40 в първия гейм и изглеждаш като че ли е обърнал глезена си. Димитров обаче отхвърли да употребява услугите на физиотерапевта и въпреки Атман да се измъкна сполучливо от първия си сервис гейм, в който избави точка за пробив, то българинът привидно изглеждаше незасегнат след рухването си и доста скоро се откъсна напред в резултата с 3:1 гейма.

Лошото беше, че внезапно дискомфортът в глезена на международния номер 10 се ускори и виждахме по какъв начин той се пробва да се защищити и очевидно се опасява от това да не утежни още повече физическото си положение. Езикът на тялото на Григор беше извънредно отрицателен, а грешките изобилстваха от неговата ракета, като скоро квалификантът обърна нещата до 4:3 в своя изгода.

Левичарят обаче играеше извънредно разпиляно и по никакъв метод не се възползваше от проблемите на своя конкурент, допускайки голям брой двойни неточности. Младокът рискуваше излишно ударите си и не движеше задоволително първата ни ракета по корта. Бившият номер 3 пък продължваше да упорства и неговите старания бяха възнаградени, тъй като го докараха до тайбрек.

Там французинът пръв осъществя мини пробив и поведе с 2:0, единствено че Димитров съумя да нанася съвсем всички свои удари от форхенд страната и неговите офанзиви дадоха резултат, тъй като той завоюва идващите 6 разигравания и нашият съотечественик завоюва един сет, който привидно беше задачата невъзможна за него. 

Българинът откри втората част със стремително бързо извоюван сервис гейм, а Атмане търсеше аргументите за слабата си игра на всички места, само че не и в себе си. Фаворитът използваше мощните си страни и просто държеше топката в корта, което се оказваше изцяло задоволително, тъй като 22-годишният тенисист изкарваше всяко свое трето отиграване в навън и някогашният 1/2-финалист проби за задатък от 4:2, като доста скоро се приближи на единствено един гейм от крайната победа.

Квалификантът удължи престоя си на корта и понижи своето закъснение до 3:5, само че Григор правеше, каквото си изиска със своя конкурент и доближи до 3 мачбола, като не сбърка още при първата си опция.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР