Парламентът одобри годишния доклад за работата на Комисията за защита

...
Парламентът одобри годишния доклад за работата на Комисията за защита
Коментари Харесай

 Възраждане поиска закриването на Комисията по дискриминация

Парламентът утвърди годишния отчет за работата на Комисията за отбрана от дискриминация със 149 гласа „ за “, 11 – „ срещу “ и трима въздържали се.

По време на дебата се чуха крайни отзиви за това Комисията да бъде закрита.

Според депутатите от партия " Възраждане ", Комисията е избягала от своята същностна роля и е засилила въздействието и наличието си като политизиран орган. Костадин Костадинов напомни, че тя е основана преди към 20 години по инструкция на Европейската комисия.

" Едни хорица, наредили се по стълбицата, получаващи пари. Пари, които идват от чужбина, с цел да осмислят съществуването им, с цел да може в един избран миг те да бъдат задействани, тъй като това са спящи кафези за въздействие. В момента, в който някой реши, натиска копченцето на тези хора, които получават финансирането си от Брюксел или Вашингтон, и те стартират да подвигат врява до небето по какъв начин в България има дискриминация и тя е расова ", разгласи водачът на " Възраждане ".

Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " репликира, като сподели, че в нашата страна има дискриминация по всички посоки. Той обаче призна, че Комисията е политизирана и не прави своята активност.

" За страдание, множеството регулатори, завещани от ГЕРБ, са в същото състояние, само че това не значи, че ние би трябвало да ги закрием всичките, единствено тъй като нямат експертно и професионално ръководство ", уточни той.

" Да се прочете докладът и да не се употребява един регулатор, една комисия за някакви политически дивиденти ", прикани Филип Попов от Българска социалистическа партия. 

Председателят на Комисията Анна Джумалиева акцентира, че и сега има бежанци, на които би трябвало да се окаже освен съпричастност, само че и застраховане на правата на територията на нашата страна.

" Ние покриваме разноските на жителите, които вземат участие в нашите производства, тъй като ние имаме и обществена устременост. Има доста хора, доста жители, които имат нарушени права, дискриминирани са, само че нямат пари да си платят разноските и да пропътуват дистанцията до седалището на Комисията ", изясни тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР