Парламентът на Перу одобри започване на процедура по импийчмънт на

...
Парламентът на Перу одобри започване на процедура по импийчмънт на
Коментари Харесай

Парламентът на Перу стартира импийчмънт на президента


Парламентът на Перу утвърди започване на процедура по импийчмънт на президента на страната Мартин Вискара, съобщи ТАСС. Мотивът за процедурата по премахване на президента " морална неспособнос т " да заема поста. Гласуването стана единствено ден след разгласяването на няколко скрито направени аудиозаписи.

Решението е взето през вчерашния ден на парламентарно съвещание на Конгресас 65 депутатски гласа " за ", 36 - " срещу " и 24 въздържали се . За пускане на процедурата съгласно перуанското законодателство са нужни 52 гласа в еднокамерния парламент, който се управлява от опозицията.
 Президентът на Перу предлага референдум за парламентарния имунитет
Президентът на Перу предлага референдум за парламентарния имунитет

Националното допитване е належащо след отвод на Конгреса да прокара мярката

Политическата рецесия в южноамериканската страна беше предизвикана от обвинявания по отношение на президента за възпрепятстване на следствието на държавни контракти на стойност близо 50 000 $, подписани сред Министерство на културата и артиста Ричард Сиснерос - Ричард Суинг, който е забъркан в машинация.

Двата аудиозаписа са на частни диалози сред президента Вискара и членове на държавното управление по отношение на срещи със Сиснерос . В аудиозаписите Вискара признава, че се е срещал с артиста, макар че обществено отхвърли за такива контакти.

Мартин Вискара дефинира проекта за импийчмънт като " лицемерен опит да се дестабилизира обстановката в страната ". Трактовката му е, че думите му от аудиозаписите са извадени от подтекста.

Предстои депутатите да дефинират дата за решаващото гласоподаване на оставката на президента, който ще има опцията да се отбрани пред Народното събрание. За окончателното събаряне на Мартин Вискара тогава ще би трябвало да гласоподават не по-малко от 87 депутати в 130-местния парламент . При сполучлив импийчмънт на президента неговите компетенции се поемат от ръководителя на Народното събрание.

Мартин Вискара зае поста вицепрезидент през 2018 година, когато и против неговия предходник Кучински започва развой по импийчмънт и. Името на Кучински бе с контракт с бразилския строителен колос " Одебрехт ". Вискара бе вицепрезидент от 2016 година

Следващите президентски избори в Перу би трябвало да се състоят през април 2021 г .
 В Перу задържаха някогашен министър председател за корупция
В Перу задържаха някогашен министър председател за корупция

Акция на властите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР