Парламентът избра проф. Петко Салчев за управител на Националната здравноосигурителна

...
Парламентът избра проф. Петко Салчев за управител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Ще поеме ли Здравната каса лечението на болните от коронавирус?

Парламентът избра проф. Петко Салчев за шеф на Националната здравноосигурителна каса. Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Йорданов прикани Петко Салчев и за първи управнически решения.
" НЗОК да заплаща лекуването на пациентите с ковид. Дали ще има клинична пътека, специфична или не, вие би трябвало да решите ", изиска той, представен от Българска национална телевизия.
От Българска социалистическа партия обърнаха внимание на насъбраните проблеми в касата и лишаването ѝ от оперативна автономия.
Парламентарните групи регистрираха високия професионализъм на Салчев, само че и регистрираха комплицираната обстановка, в която Салчев поема ръководството на Здравната каса.
Здравният министър Кирил Ананиев изрази убеждението си, че Петко Салчев ще се оправи сполучливо с ръководството на касата.
" Аз съм надълбоко уверен, че това ще бъде шефа, който ще работи професионално ".
Проф. Петко Салчев съобщи от трибуната на Народното събрание: " Приех това предизвикателство, с цел да може да отговоря на сегашния миг, отчитайки изключителната обстановка ".
Мандатът на настоящия шеф на здравната каса доктор Дечо Дечев изтече през вчерашния ден. Единственият претендент досега беше заместник-директор на Изпълнителна организация " Медицински контрол ".
Пред депутатите в отрасловата парламентарна комисия Салчев съобщи, че ще търси разновидности за понижаване на доплащането в здравната система и ще прави разбор на лекарствената политика, с цел да обезпечи по-голям достъп на хронично болните пациенти до лекарства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР