Парламентът избра проф. Петко Салчев за управител на Националната здравноосигурителна

...
Парламентът избра проф. Петко Салчев за управител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Парламентът избра проф. Петко Салчев за управител на Здравната

Парламентът избра проф. Петко Салчев за шеф на Националната здравноосигурителна каса.

Парламентарните групи признаха високия му професионализъм, само че и регистрираха комплицираната обстановка, в която Салчев поема ръководството на Здравната каса.

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи обърнаха внимание на насъбраните проблеми в касата и лишаването ѝ от оперативна автономия.

" Защото фигурата на шефа от дълго време е обезличена от неразумни политически решения, които трансфораха замислената като социална НЗОК в самобитна разплащателна организация " и се обърна към професор Петко Салчев с думите: " Въпреки всичко ми се ще чувството за предразсъдък от днешния ден да бъде сменено с очакване за оптимизъм и сполучлив мандат ", разяснява ръководителят на обществената парламентарна комисия Хасан Адемов от Движение за права и свободи.

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Йорданов прикани Петко Салчев и за първи управнически решения.

" НЗОК да заплаща лекуването на пациентите с КОВИД-19. Дали ще има клинична пътека, специфична или не, вие би трябвало да решите ", сподели Йорданов.

Здравният министър Кирил Ананиев изрази убеждението си, че Петко Салчев ще се оправи сполучливо с ръководството на касата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР