Дъждовете влошиха качеството на реколтата от череши. В голяма част

...
Дъждовете влошиха качеството на реколтата от череши. В голяма част
Коментари Харесай

Заради дъждовете българските череши изчезват от пазара

Дъждовете утежниха качеството на реколтата от череши. В огромна част от регионите, в които се отглеждат тези плодове, вали, а напуканите плодове мъчно може да бъдат осъществени на пресния пазар. Поради тази причина цената на черешите мъчно може да се стабилизира към някаква избрана стойност. " Цената сега е доста плаваща. Вдига се, качва се, има липса на череши по пазарите, по тържищата ", разяснява пред agri.bg Мирослав Черников, който отглежда в своето стопанство в Североизточна България 500 дка черешови градини.
По тържищата се оферират гръцки череши, само че сега се получава " дупка с черешите " и има възможност цената да се вдигне още " добави той.
Гръцките череши постоянно са били конкуренция на българските плодове, само че неприятното време засегна и част от южната ни съседка, по тази причина прогнози за развиването на пазара, мъчно могат да бъдат направени.
Преди седмица, когато Черников стартира да бере плодовете, цената започва от към 10 лева за кг. " В момента черешата се продава по 2,50-3 лева ", сподели Черников. Заради дъждовете обаче черешите може да нарастнат, защото качествените плодове няма да са толкоз доста. Очертаващото се продължение на преваляванията може да компрометират огромна част от реколтата от череши у нас и дали ще ядем гръцки череши, следва да разберем.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР