Парламентарната комисия по култура и медии прие процедурните правила за

...
Парламентарната комисия по култура и медии прие процедурните правила за
Коментари Харесай

Комисията по култура прие правилата за член на СЕМ от квотата на НС

Парламентарната комисия по просвета и медии одобри процедурните правила за избор на член на Съвет за електронни медии от квотата на Народното събрание. Това се постанова тъй като на 17 юли изтича мандатът на Иво Атанасов като член на медийния регулатор.

 © БГНЕС
Правилата, по които ще постъпват предложенията, а по-късно ще бъде определен и бъдещият член на Съвет за електронни медии, бяха признати съвсем единомислещо и при отсъствието на 1/3 от депутатите от Комисията по просвета и медии.

Висше обучение, опит в региона на медиите, електронните известия, правото или стопанската система са измежду условията. Кандидатите за медийния регулатор ще бъдат тествани и за принадлежност към някогашната Държавна сигурност.
Диана Саватева, зам.-председател на Комисията по културата и медиите: Искам да подчертая, че тези процедурни правила, които през днешния ден приехме, първо би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание. И откакто бъдат утвърдени, стартира да тече периода, в който могат да постъпват кандидатурите. Мисля, че тук беше посочен 7-дневен период.
Очаква се процедурните правила да бъдат гласувани в пленарната зала през идната седмица. За да бъде определен, новият член на Съвет за електронни медии би трябвало да получи поддръжката на повече от половината народни представители по време на гласуването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР