Парламентарна турска делегация, която пристигна у нас по покана на

...
Парламентарна турска делегация, която пристигна у нас по покана на
Коментари Харесай

Делегация от Турция инспектира границата ни

Парламентарна турска делегация, която дойде у нас по покана на ръководителя на вътрешната комисия Хамид Хамид, е инспектирала българо-турската граница.

Установено е положително съдействие с българските управляващи, разяснява вътрешният министър Иван Демерджиев.

„ Констатирахме, че освен наши сили са задоволителни, с цел да се оправим с невижданата мигрантски рецесия, пред която сме изправени. Необходимо е по-тясно да бъде притеглен Европейски Съюз “, съобщи той.

Това се случва ден след разкритията на bTV за нови дупки на оградата на българо-турската граница, които граничните служители на реда покриват скъсаното защитно оборудване с камъни и го връзват с колани. Последвала и ревизия на Министерство на вътрешните работи..

От вътрешното министерство споделиха, че към този момент са назначили монтьори, които ще затварят дупките вместо патрулите.

По време на инспекцията през днешния ден от вътрешното министерство признаха, че има проблем със положението на защитното оборудване, то е скъсано на доста места от преминаващи групи, по тази причина 180 км от оградата към този момент са реновирани.

" За страдание, в по-голямата си част то е единично, което разрешава неговото доста бързо превъзмогване било със стълби, било с дървета, подкопаване, рязане ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

" От 20 декември са назначени монтьори, по щат на Групово дело „ Гранична полиция “ в РДГП Елхово, които към този момент ще се занимават те с това “, добави шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова.

Проблем има и с техническото обезпечаване на границата с термокамери, датчици и видеонаблюдение. Така за запазване на браздата се разчита най-вече на жива мощ. Само за предходната година на българо-турската граница са предотвратени 164 000 опита за нелегално прекосяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР