Като ветеран от Втората световна война, Кенеди получава множество награди

...
Като ветеран от Втората световна война, Кенеди получава множество награди
Коментари Харесай

Събитие на деня: На 8 ноември 1960 г. Джон Ф. Кенеди печели президентските избори в САЩ

Като деец от Втората международна война, Кенеди получава голям брой награди за смелостта си по време на военните дейности. Веднага след края на войната той стартира политическа кариера, като е член на Камарата на представителите на Съединени американски щати, а по-късно и като сенатор от Масачузетс.

На идващите президентски избори през 1960 година 43-годишният демократ Кенеди побеждава с малко републиканеца Ричард Никсън, ставайки единственият президент на Съединени американски щати католик и първият президент, роден през 20 век.

Почти тригодишното президентство на Кенеди е белязано от Берлинската рецесия, Кубинската ракетна рецесия, интервенцията в Залива на прасетата, галактическата конкуренция сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, довела до началото на галактическата стратегия Аполо, както и съществени стъпки към равни права за чернокожите.

На 22 ноември 1963 година в Далас, Тексас, Джон Кенеди е смъртоносно ранен на една от централните улици на града.

Голям брой улици, учебни заведения и други обекти в Съединените щати носят името на Кенеди, в това число интернационалното летище в Ню Йорк.

Според болшинството...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР