Това стана ясно след среща на земеделските производители в Министерския

...
Това стана ясно след среща на земеделските производители в Министерския
Коментари Харесай

Протестите на земеделците спират, правителството подписва с тях в понеделник

Това стана ясно след среща на земеделските производители в Министерския съвет с премиера Николай Денков и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

„ Имаме единодушие по главните точки “, разгласи министър-председателят. Денков посочи, че спомагателните средства за земеделските производители ще бъдат обезпечени посредством преструктуриране на бюджетите на Министерството на земеделието и храните и на Държавен фонд " Земеделие " - няма потребност да се търсят средства от други браншове или да се актуализира бюджетът.

„ Ще се погрижим с приоритет за най-малките производители – по отношение на площта, която обработват, те ще получат най-висока ставка, по-късно междинните и най-ниска ставка ще получат най-едрите производители “. Денков обясни, че ще има таван на помощта, който ще бъде закрепен, когато се видят всички основателни претенции.

Министър Кирил Вътев означи, че контрактуваното съглашение е от изгода за безусловно всички земеделци.

„ Никой няма да бъде ощетен, с помощта на екипа на министерството на земеделието, както и на Държавна фирма " Земеделие ", откъдето през днешния ден бяха изплатени 100...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР