Причините за актуализацията са настъпилите промени през последното десетилетие в

...
Причините за актуализацията са настъпилите промени през последното десетилетие в
Коментари Харесай

Правителството ще прекатегоризира общините

Причините за актуализацията са настъпилите промени през последното десетилетие в социално-икономическото и демографското положение на общините и обитаемоте места, които имат отражение върху употребяваната система от критерии и индикатори до в този момент.

Значителна част от досегашните критерии и индикатори са изгубили своето практическо значение и новост, като за някои от тях към този момент не се поддържат данни от съответните институции и организации - първоначални източници на информация.

С Решението се предлага регионите в столицата и в градовете с население над 300 000 души да се категоризират, като получат категорията на съответния град, а кметствата да се категоризират, като получат категорията на съответните обитаеми места - техни административни центрове.

Предвижда се категоризацията на общините, регионите, кметствата и обитаемоте места да се прави по методика, създадена в сходство с избраните критерии и индикатори и одобрена от министъра на районното развиване и благоустройството.

За съгласуваност и наблюдаване на активността по категоризиране министърът на районното развиване и благоустройството основава междуведомствена...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР