Пържените ястия с бирена панировка обикновено са изключително вкусни и

...
Пържените ястия с бирена панировка обикновено са изключително вкусни и
Коментари Харесай

Как да приготвим бирена панировка?

Пържените ястия с бирена панировка нормално са извънредно вкусни и хрупкави. Ако един път се научите по какъв начин да приготвяте сместа, ще се сдобиете с скъп съдружник в кухнята.

За задачата разбийте хубаво едно яйце. Добавете към него една чаша бира, сол на усет, черен пипер, чесън на прахуляк, лук на прахуляк и малко червен пипер (почитателите на пикантните храни могат да прибавят пикантен червен пипер). След което прибавете към добре разбърканата примес брашно и още веднъж разбийте хубаво, до момента в който сместа не стане гладка. По този метод елементарно можете да приготвите бирена панировка.

Преди готвене би трябвало добре да загреете мазнината, в която ще пържите. Освен това е належащо да изплакнете с хладка вода продуктите, директно преди панировка. Това ще направи храната още по-хрупкава. Процедурата е следната - изплакнете храната, потопете я в обособена паница с брашно, след което в бирената панировка, и тогава в тигана или фритюрника.

Пиле в бирена панировка

 Как да приготвим бирена панировка?

Бирата и бирената панировка са съвършена добавка към ястията с пиле. Приготвянето на пиле с пенливата напитка лишава съвсем същото време, което е належащо за готвенето на нормално пържено пиле.

Подгответе бирената панировка, следвайки гореописания метод. Можете да добавите към нея още босилек или кантарион. Помнете, че бирената примес би трябвало да се употребява директно след приготвянето й.

Измийте пилешките парчета. Оваляйте всяко едно първо в брашно, след което в купата с панировка, а след това потопете в мазнината (около 3 см). Тя би трябвало да е загрята до 190 С градуса.

Оставете по 2-3 сантиметра разстояние сред частите пиле. Щом се запържат от едната страна, обърнете хапките и покрийте тигана, до момента в който са подготвени от другата.

След махане на капака извадете пилешките бирени хапки и ги поставете да се отцедят върху готварска хартия или решетка, в случай че желаете да запазите хрупкавата им текстура.

Добър вкус!

P.S. Можете да си направиште също панирани кашкавалчета с бира, панирани [миди с бира] или паниран език.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР