Постигната е договореност още 40,7 млн. лева да бъдат отпуснати

...
Постигната е договореност още 40,7 млн. лева да бъдат отпуснати
Коментари Харесай

Служебният кабинет отпусна 40,7 млн. лв. за университетите, те отлагат протеста

Постигната е договореност още 40,7 млн. лв. да бъдат отпуснати за висшето обучение, заяви на брифинг в Министерски съвет служебният министър председател Димитър Главчев след среща с представители на синдикатите. Това е реализирано вследствие на диалози сред вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, министъра на образованието проф. Цоков и представители на синдикатите, посочи служебният министър председател.

„ Заслугата е на синдикатите, както беше и първия път – 39 милиона, за които ви съобщихме оня ден, когато пък ви казахме, че ще бъдат продължени диалозите и вследствие на тези диалози можем да кажем, че има още 40,7 милиона лв., които ще бъдат разпределени “, посочи Главчев.

„ Преди няколко дни коментирахме с изключение на 39 милиона, които да бъдат дадени на университетския състав, надлежно да бъдат предоставени и спомагателни средства за увеличение на заплатите на администрацията. Тези 40,7 милиона лв. съставляват увеличение заплатите на администрацията – към 26 милиона, 5,8 милиона за диспропорции и надлежно 7,5 милиона за стипендии “, разясни служебният министър на финансите Людмила Петкова.

На 20 май няма да има митинг на висшите учебни заведения у нас, стана ясно на брифинга.

Преди изказванията в Министерския съвет обаче от Съвета на ректорите разпратиха позиция до медиите, в която показват, че университетите ще останат затворени в понеделник. „ Целта на митинга са действителни ограничения, вдишване на задължения и тяхното осъществяване “, показват те.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР