Папа Франциск заяви, че опасността от война в Украйна предизвиква

...
Папа Франциск заяви, че опасността от война в Украйна предизвиква
Коментари Харесай

Папата постави под съмнение съвестта на участващите в украинския конфликт

Папа Франциск съобщи, че заплахата от война в Украйна провокира „голяма болежка в сърцето“ му и осъди дейностите, „дестабилизиращи взаимното битие на страните и дискредитиращи интернационалното право“, съобщи „ Ройтерс “.

В словото си в края на седмичната си обща визита той прикани политиците с тъмен звук в гласа си „сериозно да ревизират съвестта си пред Бог“ поради следствията от дейностите им.

Той разгласи Пепеляната сряда (първия ден от Великите пости), която тази година се пада на 2 март, за интернационален ден за пост и молитва за мир.

Главата на римокатолическата черква осъди „дяволското безсмислие на насилието“ и помоли Мадоната, „царицата на мира да избави света от безумието на войната“.

„Изпитвам огромна болежка в сърцето си поради влошаващата се конюнктура в Украйна. Призовавам всички страни да се въздържат от всевъзможни дейности, които могат да причинят още премеждия на популацията, дестабилизирайки взаимното битие на страните и дискредитирайки интернационалното право“, добави той.

Това е вторият път, в който Франциск привиква интернационален ден на молебствия за мир в Украйна. Първият бе на 26 януари, отбелязва „Ройтерс“.

„Исус ни е учил, че би трябвало да отговаряме на дяволското безсмислие на насилието с оръжията на Бог, с молитва и пост“, сподели още Франциск.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР