Папа Франциск пристига днес на посещение в Румъния по покана

...
Папа Франциск пристига днес на посещение в Румъния по покана
Коментари Харесай

Започва визита на папата в Румъния

Папа Франциск идва през днешния ден на посещаване в Румъния по покана на президента на страната Клаус Йоханис. Визитата е под мотото " Да вървим дружно ".

Визитата на папа Франциск ще продължи до 2 юни, като той поредно ще посети градовете Букурещ, Шулумеу Чук, Яш и Блаж, заяви Аджерпрес. На 31 май главата на Римокатолическата черква ще бъде в Букурещ, в Шумулеу Чук и Яш ще бъде на 1 юни, а в Блаж - на 2 юни.

Светият отец ще бъде посрещнат през днешния ден с публична гала в президентския замък " Котрочени ". Той ще има диалози на четири очи с президента Йоханис, който насочи поканата за визитата още през 2017 година След това папа Франциск ще има срещи с представители на управляващите, на гражданското общество и дипломатическия корпус.

В Букурещ папата ще се срещне също с главата на Румънската православна черква патриарх Даниел и с членовете на Синода на Румънската православна черква. Тази среща ще бъде последвана от аудиенция на папа Франциск в Националната катедрала. Програмата не планува обща литургична работа.

На 1 юни папата ще посети францискански манастир в град Шумулеу Чук, окръг Харгита, където се намира над 450-годишна скулптура на Света Богородица, считана за чудотворна, както и католическата катедрала " Света Дева Мария Кралица " в североизточния град Яш, прочут с православните си църкви и манастири.

На 2 юни папата ще взе участие в гала за оповестяване за блажени на седем гръко-католически епископи-мъченици в централния град Блаж, седалище на католическия диоцез в Румъния, и ще се срещне с представители на ромската общественост в града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР