Пълна мистерия се оказа сагата около починалия български боксьор в

...
Пълна мистерия се оказа сагата около починалия български боксьор в
Коментари Харесай

Мистерия с починалия български боксьор

Пълна тайнственост се оказа сагата към умрелия български боксьор в Шкодра, Албания. Оказа се, че това не е Исус Величков, както оповестиха от Българския професионален боксов съюз (БПБС), а братовчед му Борис Станчев. Той е излязъл на кръга със самоличността на Величков, като не е ясна повода за подмяната. Станчев е взел участие в мач в категория " перо " против локалния представител Ардит Муря, като срещата беше прекъсната в четвъртия рунд, когато българинът припадна. Той незабавно е получил помощ от медицинския екип, който го е върнал в схващане, само че след това Станчев издъхна в близката болница, като има подозрения, че е получил инфаркт.

" Никак не ми се желае да е по този начин, само че в случай че излезе истина, това е закононарушение от най-висока класа. Документите, които са желани за тази среща в Албания, са безусловно изрядни. Те са пристигнали с персоналната карта на Величков и с интернационалния му паспорт. За да взе участие в съревнование от подобен сан, той би трябвало да има три документа - лиценз, който Величков има, оторизация и позволение от федерацията и здравно. Тези документи той ги има на името на Величков. Ако е истина... това е неприемливо ", разгласи пред бТВ Венцислав Николов, който е интернационален арбитър и член на УС на БПБС.

" Той играе от 2018 година с моята карта. Каза няма проблем, треньорът знае. Почивай в мир, шампионе. Винаги ще те носим в сърцето си ", разгласи Величков.

Сестрата на умрелия боксьор Анита Станчева пък се усъмни в ликвидиране. Според нея целият случай е щял да бъде потулен, тъй като фамилията е ромско.

" На 1000% не се колебая, че той бе погубен. Голяма част от видеоклипа е отрязана и истинското видео го няма на никое място. И за какво на брат ми му е разрешено да се качи на кръга с други имена не разбирам, кой му даде това право ли? Неговият по този начин наименуван треньор, който напусна Албания, незабавно откакто научил, че брат ми е умрял ", написа във фейсбук Станчева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР