Пълна безпомощност и тотална неадекватност – това, за съжаление, са

...
Пълна безпомощност и тотална неадекватност – това, за съжаление, са
Коментари Харесай

Борис Ячев: 100 дни неадекватност

Пълна беззащитност и тотална некомпетентност – това, за жалост, са стоте дни на неуспеха на Кирил Петков и на държавното управление на четворната коалиция. Това сподели Борис Ячев – ръководител на Политическа партия „ Силна България “, във вечерния блок „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ за първите 100 дни от ръководството на страната.

„ Четвърти месец на ръководство това държавно управление още няма призната ясна икономическа стратегия за ръководството на страната, няма призната и законодателна стратегия за това кои ще бъдат законодателните цели на държавното управление, които ще бъдат импортирани в Народното събрание. Виждате, че самата работа на Народното събрание е безредна, липсват съществени законодателни тематики и хрумвания, по които да се дебатира “, изясни той.

„ Времето минава в едно непрестанно чуване на разнообразни министри или представители на изпълнителната власт, което в последна сметка пречи на властта да работи по по този начин признатите и набелязани цели “, добави Ячев.

Според него неуспехът е в съвсем всички сфери на декларираните цели на държавно управление. „ На първо място във връзка с провокации, които коронавирус рецесията показа както пред служебните държавни управления през предходната година, по този начин и пред държавното управление на Кирил Петков “, даде за образец той.
„ Провал по повод по недомисленото налагане на зеления документ, от който имаше смисъл, само че той беше натрапен доста бързо, беше натрапен без предварителна подготовка. По този метод беше бойкотиран както от представители на бизнеса, по този начин и от самите хора, чието здраве трябваше да пази. Провал по повод и на ограниченията, които бизнесът би трябвало да получи поради Ковид пандемията. Само би трябвало да отбележа, че никакви нови ограничения не се предложиха от държавното управление на Кирил Петков. Продължена беше единствено Мярката 60:40, която имаше и в предходното ръководство на ГЕРБ-„ Обединени патриоти “, единствено че тази мярка към този момент не е настояща първо, поради инфлацията и новите условия. Имаше ангажимент от страна на държавното управление за разсрочване на високите сметки за тока за бизнеса, това не се случи “, сподели още Ячев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР