Жилищен блок се срути частично в руския град Белгород, най-малко

...
Жилищен блок се срути частично в руския град Белгород, най-малко
Коментари Харесай

Най-малко осем загинали в Белгород след обстрела на жилищен блок

Жилищен блок се срути отчасти в съветския град Белгород, минимум осем души са починали, а други 20 са ранени, съобщи Асошиейтед прес. Според съветските управляващи разрушаването на постройката се дължи на свалена украинска ракета.

Публикувани онлайн фрагменти демонстрират спасители, които търсят оживели измежду останките от стълбището на постройката, а по-късно бягат, до момента в който част от покрива се срутва. Руското министерство на изключителните обстановки заяви, че досега от руините са извадени осем тела.

Руският Следствен комитет съобщи в изказване, че 10-етажната постройка е била наранена от украински обстрел. 

По-късно съветското министерство на защитата написа в обществените мрежи, че постройката е била развалена от фрагменти от свалена ракета " Точка-У ". То също по този начин съобщи, че противовъздушната защита е свалила още няколко ракети над Белгородска област, а по-късно са били унищожени и два дрона.

По време на работата на спасителите в Белгород продължаваше да има сигнали за въздушно нахлуване. Градът беше обстрелван и през вчерашния ден вечерта, при което почина един човек, а 29 бяха ранени, заяви губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков.

От май 2023 година насам градове в цяла Западна Русия са подложени на постоянни офанзиви от безпилотни самолети, за които съветските управляващи упрекват Киев. Украинските публични лица в никакъв случай не поемат отговорност за нападенията на съветска територия или на Кримския полуостров, само че Белгородска област, ситуирана на граница с Украйна, стана обект на огромен брой удари, отбелязва АП. През декември 2023 година при обстрел в центъра на град Белгород починаха 25 души, което накара управляващите да стартират да изграждат убежища, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР