Палестинското движение Хамас заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън

...
Палестинското движение Хамас заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Хамас обивни Байдън за израелската операция в болницата Аш Шифа

Палестинското придвижване " Хамас " съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън носи отговорност за продължаващата израелска интервенция в болничното заведение " Ал Шифа " в Газа, съобщи Франс прес.

" Държим окупацията (наименованието, което " Хамас " употребява за Израел) и президента Байдън напълно виновни за нападението на израелската войска против медицинския комплекс " Аш Шифа ", се споделя в изказване на " Хамас ", оповестено на арабски език. 

" Предупреждаваме, че в болничното заведение може да се стигне до всеобщо ликвидиране ", съобщи още министерството на " Хамас ". Движението ръководи линията Газа.

Директорът на здравните служби в линията Газа Мунир Абу Ал Риш съобщи пред телевизия " Ал Джазира ", че се намира в болница " Аш Шифа ", където съгласно него пациентите са в положение на суматоха, и че чува звуци от детонация.  

Няколко хиляди души - пациенти, личен състав и цивилни, разселени от войната, която продължава от 7 октомври, са се струпали на територията на болница " Ал Шифа ", която е обградена " от всички страни " от израелската войска, съгласно " Хамас ". Движението оповестява за " натоварен обстрел ". 

Израелската войска счита, че " Хамас " употребява болничното заведение, с цел да укрива стратегическа инфраструктура, а популацията се употребява като " жив щит ". Вчера Белият дом поддържа изказванията на израелския си съдружник и съобщи, че " Хамас " и другата палестинска ислямистка формация - " Ислямски джихад ", имат " команден и надзорен център в болница " Аш Шифа ". 

" Хамас " отхвърли тези обвинявания и съобщи, че " тези изказвания дават зелена светлина на израелската окупация да извърши по-нататъшни брутални кланета, ориентирани против лечебни заведения, за заличаване на здравната система на Газа ".

" През последните няколко седмици неведнъж посочвахме, че продължаването на потреблението на болница " Аш Шифа " за военни цели от страна на " Хамас " ще докара до преустановяване на нейната отбрана по силата на интернационалното право ", съобщи нощес представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Израелската войска съобщи, че е " уведомила съответните управляващи в Газа, че всички военни действия в болничното заведение би трябвало да бъдат прекъснати в границите на 12 часа ", само че това " за жалост не се случи ".

Израел посочи, че интервенцията визира съответен регион на болничното заведение и участващите в нея сили са минали особено образование, с цел да могат да работят в сходна конюнктура и измежду тях има медицински екипи и говорещи арабски военнослужещи.

Операцията се организира заради " оперативна нужда " и се базира на разследващи данни, прибавиха още израелските сили, като приканиха силите на " Хамас " в болничното заведение да се предадат.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР