Пакистанската служба за контрол на медиите забрани излъчването на живо

...
Пакистанската служба за контрол на медиите забрани излъчването на живо
Коментари Харесай

Държава забрани излъчването на реч на бивш премиер

Пакистанската работа за надзор на медиите забрани излъчването онлайн на речите на някогашния министър председател Имран Хан. Ден по-рано Хан заплаши да предприеме правосъдни дейности против висши полицейски чиновници, жена арбитър, Пакистанската изборна комисия и политически съперници.

Пакистанският регулаторен орган за електронни медии съобщи, че телевизионните канали, макар многократните предизвестия, не са съумели да вкарат механизъм за закъснение на предаването, с цел да се предотврати излъчването на материали против " държавните институции ".

„ Беше видяно, че Имран Хан, ръководител на Техриек-е-Инсаф, в своите речи и изказвания непрестанно насочва обвинявания против държавните институции, като насочва неоснователни обвинявания и популяризира език на омразата посредством своите провокативни изказвания против държавни институции и длъжностни лица, което нанася вреди на поддържане на законността и реда и може да наруши публичния мир и успокоение “, се споделя в изказването.

Регулаторът означи, че изявленията на Хан опонират на член 19 от Конституцията и медийния кодекс за държание. „ Компетентният орган... с актуалното не разрешава директното лъчение на речта на Имран Хан по всички сателитни телевизионни канали “, споделя регулаторът, отбелязвайки, че видеозаписът на изявленията на някогашния министър председател е позволен за проявление след публицистичен надзор.

В началото на април долната камара на пакистанския парламент гласоподава избор на съмнение към Хан и избра Шахбаз Шариф, президент на тогавашната опозиционна Пакистанска мюсюлманска лига (N), за министър-председател. Той на процедура беше единственият претендент на изборите, откакто партията Техриек-е-Инсаф се отдръпна от Народното събрание малко преди планувания избор на нов министър-председател. В същото време в навечерието на вота в Пакистан хиляди хора участваха в манифестации в поддръжка на Хан и неговата партия Техриек-е-Инсаф. Както означи самият някогашен министър председател, „ в никакъв случай в нашата история такива тълпи не са излизали толкоз непринудено и в подобен брой, отхвърляйки вносно държавно управление, ръководено от мошеници “. Скоро след назначението на нов министър-председател Хан изиска неотложно осъществяване на парламентарни избори в страната, след което да бъде избран нов началник на държавното управление. Избирателната комисия на Пакистан обаче съобщи в края на април, че не може да организира общи избори до май 2023 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР