Пакистан уволни назначения преди седмици изпълнителен директор на държавната телевизия,

...
Пакистан уволни назначения преди седмици изпълнителен директор на държавната телевизия,
Коментари Харесай

Уволниха директора на пакистанската телевизия заради екранен надпис, според който премиерът Хан проси помощ в Пекин

Пакистан уволни назначения преди седмици изпълнителен шеф на държавната телевизия, откакто в репортаж за визитата на премиера Имран Хан в Китай на екрана се появи надпис "Begging " (проси) вместо "Beijing ", както се изписва името на китайската столица на британски, съобщи Ройтерс.

По време на визитата на премиера Китай даде обещание икономическа помощ за обеднялата азиатска страна. След като обезпечи 6 млрд $ помощ от Саудитска Арабия, Хан беше в китайската столица, с цел да търси финансова поддръжка.

Телевизията се извини след гафа с надписа, останал в понеделник на екран 20-25 секунди, до момента в който министър председателят Хан произнасяше тирада в Китай. Случката провокира спор в обществените медии дали правописната неточност е била умишлена.

Имран Хан е подлагал на критика предходните държавни управления поради многото избавителни пакети и е упреквал предходните водачи на страната, че обикалят света с чиния за дарения.

Говорител на министерството на информацията сподели, че отстраняването на Хасан Имад Мохамади няма нищо общо с правописната неточност и уточни, че става дума за рутинно деяние.

Финансовият министър на Пакистан Асад Умар съобщи през вчерашния ден, че саудитската поддръжка и към този момент неуточнената помощ от Китай са заздравили валутния запас.Умар се изрече ден преди днешното идване на екип на МВФ, който ще остане две седмици в Исламабад, с цел да договаря по настояването на Пакистан за нов, 13-ти подред избавителен пакет от фонда от 80-те години до момента.

По-рано Умар бе споделил, че страната се нуждае от 12 млрд $ незабавна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР