Пакет от 14 антиинфлационни мерки на стойност 2 милиарда лева

...
Пакет от 14 антиинфлационни мерки на стойност 2 милиарда лева
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната" представи 14 мерки за подпомагане на граждани и бизнес

Пакет от 14 антиинфлационни ограничения на стойност 2 милиарда лв. оферират от парламентарната група на " Продължаваме промяната ". Предложенията ще бъдат импортирани за разискване на утрешния съдружен съвет в лидерски формат.

Малко преди 19 часа през днешния ден завърши брифинга на " Продължаваме промяната ". Според ръководителя на парламентарната група Андрей Гюров средствата за ограниченията, които те оферират, са обезпечени от в допълнение събрани средства в хазната и няма да нарушат бюджетната рамка.

По думите му ограниченията са в две направления – за подкрепяне на уязвимите групи и на бизнеса.

Предлага се съществено нарастване с над 20% на пенсиите и нарастване на оптималния застрахователен предел на 3400 лева

За образец по първото предложение беше обещано по какъв начин ще бъде увеличена минималната пенсия – от 370 лева тя ще стане 450 лева

Повишаването на оптималния застрахователен предел път ще даде опция на хората да се обезпечават на действителните си приходи и да получават по-късно почтени пенсии.

Предлагат се данъчни облекчения за работещите родители – от 450 лева на 600 лева за едно дете и от 900 на 1200 лева за две деца. Тези средства ще могат да се употребяват на тримесечна база.

Предвижда се и финансово компенсиране на крайните консуматори на горива, като в това число ще бъде понижено Данък добавена стойност на парното и на топлата вода, с цел да може това да се усети от крайните консуматори.

Остава 25 стотинки на литър отстъпка за зареждане на бензин, като ограничаването е, че тя ще може да се употребява за до 50 литра гориво месечно.

Прагът за регистрация по Данък добавена стойност се усилва от 50 000 на 100 000 лева, предлага се освобождение от акцизи на електрическа енергия и природен газ, които се употребяват за моторно гориво.

От " Продължаваме промяната " не одобряват понижаване на акциза върху хляба, не одобряват и упреците на " Има такъм народ ", че не са разискали ограниченията с тях. Но признаха, че по част от предложенията е имало разногласия.

Представените през днешния ден оферти ще бъдат разисквани на лидерския съдружен съвет на следващия ден. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР