Отсечката от третата линия на метрото ще превозва 130 хиляди

...
Отсечката от третата линия на метрото ще превозва 130 хиляди
Коментари Харесай

130 хиляди пътници ще се возят дневно на третата метролиния в София

Отсечката от третата линия на метрото ще транспортира 130 хиляди пасажери на ден, като се чака по този начин нездравословните излъчвания в столицата да намалеят с 11 хиляди тона годишно. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира до къде е стигнало построяването на новото хранилище на " Метрополитена ". Тя прегледа и първият дошъл трен, който ще се движи по третия лъч на метрото. Останалите 19 ще идват поетапно, като всички би трябвало да са тук до февруари идната година.

София

Освен с съвременен дизайн, влаковете за третата линия на метрото могат да се похвалят с 25 % по-нисък разход на сила. Новите влакове са изцяло автоматизирани, а ролята на машиниста ще е минимална. Ако бъде конфигуриран спомагателен програмен продукт е допустимо придвижването да е изцяло самостоятелно.
Стоян Братоев, шеф на " Метрополитен " ЕАД: Ако живота покаже по-нататък, че няма фрагменти или се реши, както го направиха в Унгария, 4-тата линия е с сходна алтернатива.  © фотоси: Българска телеграфна агенция
Вече са осъществени близо 80% от първия стадий на новата трета метролиния. Срокът е есента на идната година, когато се чакат и първите пасажери.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Втория стадий - 4 км, до Околовръстния път при Горна баня, би трябвало да бъде подготвен до началото на 2020 година.
Улица " Житница ", където се намира новото хранилище на Метроплитена ще бъде реконструирана през идващото лято.
 В София доставиха първия трен за третата линия на метрото В София доставиха първия трен за третата линия на метрото
В София дойде първият трен на Метрполитена, който ще се движи по третата линия на метрото. В момента той се намира на депото, което се построява на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР