От началото на май отпаднаха декларациите за липса на непогасени

...
От началото на май отпаднаха декларациите за липса на непогасени
Коментари Харесай

За половин месец приходната агенция е събрала близо 20 млн. лева от длъжници

От началото на май отпаднаха декларациите за липса на непогасени обществени отговорности, които жителите са длъжни да показват при прекачване на недвижими парцели и моторни транспортни средства. Това стана с промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Ако нямат налични средства длъжниците, то избрана договорка няма да се случи, обясни Силвия Стефанова, шеф на дирекция " Събиране " в Националната организация по приходите, по Euronews Bulgaria.

" Силно имаме вяра, че ще се увеличи събираемостта на средствата. От началото на май имаме осъществени над 70 000 инспекции за близо 50 000 задължени лица и приходите в бюджета са близо 20 млн. лева ", уточни Стефанова.

Задълженията си жителите могат да ревизират в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите посредством така наречен ПИК. Могат да се ревизират освен отговорностите, само че има и услуга, която разрешава заплащанията им и прочие, посочи тя и напомни, че Национална агенция за приходите изпраща и електронни напомнителни писма.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР