Отпускат еднократна помощ в размер на 300 лв. на родителите

...
Отпускат еднократна помощ в размер на 300 лв. на родителите
Коментари Харесай

Отпускат еднократна помощ на родителите в принудителен неплатен отпуск

Отпускат еднократна помощ в размер на 300 лева на родителите в насилствен неплатен отпуск. Това заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. Критерият е месечният приход на член на фамилията да бъде 610 лева, колкото е минималната работна заплата.
„ Парите ще се отпускат, когато двамата родители употребяват най-малко 20 дни неплатен отпуск заради неспособност за обезпечаване на отдалечена работа, когато не получават други обществени помощи и когато е изчерпана опцията за заплатен отпуск. Най-късно от вторник всеки, който попада в тази категория, ще може да кандидатства “, съобщи Сачева по време на брифинг.
„ По отношение на мярката 60/40 в петък общият брой на подадени заявки е 2016. „ С тези цифри отговаряме на „ рецензията за това дали мярката работи, или не. За трети следващ ден имаме понижаване на броя на хората, които се записват като безработни “, разясни общественият министър.
„ Помощта ще обхване повече от 55 000 фамилии в неплатен отпуск или самотни родители ", добави министър-председателят Бойко Борисов.
Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева сподели, че се обмислят разнообразни сюжети за грижата на децата при положение, че родителите се разболеят и бъдат признати в болница с COVID-19, само че постоянно първо ще се търсят близки и родственици, при които децата да бъдат настанени.
По думите на Сачева при положение на най-тежката допустима догадка, ще се търси вид със обществени услуги - Центровете за настаняване от фамилен вид.
По отношение на сезонните служащи, които отпътуват за работа в чужбина, Сачева предложи преди всичко да мислят за здравето - личното и това на околните си хора. Тя уточни, че в случай че отидат в чужбина и се завърнат от сезонната работа в България, те ще бъдат подложени на карантина, която е наложителна, както и на всички ограничения, тъй че да не провокират проблем за други български жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР