Отново жега в края на седмицатаТоплата вълна, обхванала почти цяла

...
Отново жега в края на седмицатаТоплата вълна, обхванала почти цяла
Коментари Харесай

Лятото се връща

Отново горещина в края на седмицата

Топлата вълна, обхванала съвсем цяла Европа, ще засегне и Балканския полуостров. След преваляванията у нас през последните дни, лятото последователно ще се върне към своя августовски темп.

На Успение Богородично в понеделник облачността в доста региони на страната към този момент е раздрана. Облачно със затихващи валежи в часовете до обяд ще остане в централните и източните елементи на Дунавската низина. Следобед обаче, условия за местни гръмотевични стихии с превалявания ще има в Централна и Източна България. Температурите в топлата част на денонощието ще са от 26 до 31-32 градуса, по крайбрежието - от 24 до 27 градуса, по планините - сред 14 и 22 градуса по отношение на надморското ниво, заяви.



Атмосферата ще резервира своята неустойчивост и във вторник, още веднъж с предпоставки за следобедни летни валежи. Температурите обаче ще продължат да се покачват към равнища към и над 30 градуса. Кулминацията на топлата вълна ще е към края на седмицата със стойности на термометрите над 35 градуса в обичайно горещите точки на страната.

Предстоящите почивни дни ще са белязани от прекосяването на следващ леден атмосферен фронт. В дните от 20 до 23 август ще има летни стихии, които ще се развиват в часовете следобяд и вечерта. Те ще са местни с временен, на моменти натоварен превалявания и гръмотевици с предпоставки за увеличаване напразно, и за градушки.

Проникващият по-хладен въздух ще въздейства на времето у нас съвсем до края на последната цялостна седмица на август, само че захлаждане ще се усеща най-вече в западната половина на страната. Прогнозите са да изпратим месеца със слънце и обичайни за тази част от годината температури.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР