Отношенията между Гърция и Турция може и да се намират

...
Отношенията между Гърция и Турция може и да се намират
Коментари Харесай

Първият пътнически кораб, който свързва Измир с гръцки остров, пристигна на Лесбос

Отношенията сред Гърция и Турция може и да се намират в сложна точка, само че гражданското общество, локалното самоуправление от двете страни и работещите в туризма работят за другарството и съдействието от двете страни на Егейско море, оповестява гръцката държавна телевизия ЕРТ.

В този подтекст в пристанището Митилини на гръцкия остров Лесбос през днешния ден дойде първият транспортен съд, който свързва директно турския град Измир с гръцки остров.

Това е катамаран, благосъстоятелност на корабната компания на градската община в Измир, който тази заран направи пробно корабоплаване.

След като премине през ревизия от способените служби, той ще стартира постоянни курсове сред Измир и Митилини от 17 юни.

На първото пътешестване беше и президентът на корабната компания Осман Хакан Ерсен, който акцентира, че сред двете страни би трябвало да съществува добросъседство и че институциите и от двете страни работят за мира в Егейско море.

Туристическият сътрудник, който ще обслужва маршрута, Фотис Алдан, съобщи, че в Измир има огромен интерес към визити на остров Лесбос. Корабът ще пътува всеки петък, първоначално единствено с турски туристи, а от юли, когато бъде обвързвана системата за издаване на билети, ще има опция да пътуват пасажери и в противоположната посока – от Митилини към турския бряг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР