Откритият във Великобритания нов коронавирус с по-висока скорост на предаване,

...
Откритият във Великобритания нов коронавирус с по-висока скорост на предаване,
Коментари Харесай

СЗО: Мутиралият COVID-19 не е извън контрол

Откритият във Англия нов ковид с по-висока скорост на предаване, към момента не е отвън надзор и може да бъде овладян посредством съществуващи ограничения, съобщи Световната здравна организация, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Ние сме имали доста по-висок (процент на заразяване) в разнообразни точки от тази пандемия и сме го овладели ", сподели шефът на СЗО за изключителни обстановки Майкъл Райън на конференция.

" Така че тази обстановка не е отвън надзор “.

Британският министър на опазването на здравето Мат Ханкок по-рано съобщи, че новият вид е " отвън надзор ", като английските управляващи обявиха, че той е 70% по-преносим от главния вариант.

„ Мерките, които прилагаме сега, са верните ограничения “, сподели Райън. " Трябва да създадем това, което сме правили, може просто да се наложи да го създадем с малко повече активност и за малко по-дълго, с цел да сме сигурни, че можем да сложим този вирус под надзор “.

Приблизително 30 страни затварят границите си за хора, пътуващи от Англия или Южна Африка - където се появи различен вид - с цел да спрат по-нататъшното разпространяване.

" В някакъв смисъл това значи, че би трябвало да работим по-усилено ", сподели Райън. „ Дори в случай че вирусът е станал малко по-ефективен за разпространяване, вирусът може да бъде спрян “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР