Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен.

...
Откраднаха над 100 000 лева от сметките на пловдивски бизнесмен.
Коментари Харесай

Източиха над 100 000 лева от сметките на пловдивчанин

Откраднаха над 100 000 лв. от сметките на пловдивски предприемач. Липсата била открита преди дни, а проверяващите съумели да заловен както измамниците, по този начин и огромна част от парите, заяви Нова ТВ.

Чрез IP адрес от Германия са проникнали в компютрите на пловдивско комерсиално сдружение. Вътре са разкрили запаметени паролите за онлайн банкиране и са пренасочели част от парите на сдружението по други банкови сметки.

Задържани са трима мъже. Като уредник се сочи мъж от Варна, другите двама са от Шумен и Обзор. Те са освободени посредством парични гаранции от 5000 лева Имат възбрана да напущат рамките на страната.

" На 26 октомври, в отдел “Икономическа полиция “ беше подадена сигнал от шеф на комерсиално сдружение в град Пловдив, че без негово познание и единодушие от банковата сметка на сдружението са осъществени парични преводи - четири броя. Един превод към Германия, два превода към физическо и юридическо лице в град Шумен и един превод към неговата персонална сметка от фирмената банкова сметка към неговата сметка”, съобщи комисар Славчо Алексиев, шеф на „ Икономическа полиция “- Пловдив.

„ В хода на следствието излиза наяве, че е проникнато в компютърната система. При осъществени претърсвания са открити част от парите”, изясни Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР