Отговорът на АПИ за проверка на строителството на някои отсечки

...
Отговорът на АПИ за проверка на строителството на някои отсечки
Коментари Харесай

Нинова: Отговорът на АПИ за магистралите ни хвърля прах в очите

Отговорът на АПИ за инспекция на строителството на някои прави от автомагистралите е опит да ни се хвърли прахуляк в очите и да се „ замете “ казусът, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи БГНЕС.
Нинова разяснява отговорът на пътната организация след настояването на левицата на градежа на избрани прави от автомагистралите да бъде направена самостоятелна експертиза, която да откри дали той е изпълнен с нужното качество.
„ В отговора се твърди, че такива инспекции могат да се вършат единствено в процеса на строителството, само че не и когато пътят е завършен. За нас е недопустимо и изказванието, че такива инспекции би трябвало да се вършат от лаборатории, посочени от изпълнителя. Това значи строителят да ревизира самичък себе си, което не може да подсигурява обективност на проучването “, счита Нинова.
От Българска социалистическа партия упорстват оценката да бъде осъществена от европейска самостоятелна лаборатория, която не е работила до момента в нашата страна.
Успоредно с връзката сред Българска социалистическа партия и АПИ се появи и подписка, инициирана от Камарата на строителите в България, в която се упорства за „ прекъсване на потреблението на сектора за политически цели “.
„ В прокуратурата има сигнал, за същите подозрения, от Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ). Защо не извършите подписка против нея, а сте тръгнали да вършиме подписка против опозицията? Това несъмнено ще е казус и в европейската политическа история “, разяснява Нинова.
От своя страна представителят на групата на Българска социалистическа партия Елена Йончева цитира част от отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за капиталовия климат, в който се споделя, че „ корупцията в България е ендемична и е обвързвана с огромните инфраструктурни планове “.
Тя също акцентира, че няма законова спънка да бъде осъществена самостоятелна техническа експертиза на строителството и ремонта на автомагистралите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР