Отделението по хемодиализа в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в

...
Отделението по хемодиализа в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в
Коментари Харесай

Медицински сестри готвят протест утре в Ловеч

Отделението по хемодиализа в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч е останало без лекарства, които се дават на пациентите след хемодиализа за поддържане на положението им, заяви шефът на лечебното заведение доктор Румяна Нановска.

Проблемът е от този месец и се чака да бъде решен до края на седмицата, откакто бъде подписан договорът с Районната здравноосигурителна каса в Ловеч и постъпят пари от там.
Причината за неналичието на лекарства е дефицитът на средства за закупуването им. Договорът на болничното заведение с компанията снабдител е завършил през ноември предходната година и е била оповестена нова социална поръчка. Заради неналичието на искащи компании да вземат участие, тя е била прекъсната.

Д-р Нановска добави, че към компания снабдител досега болничното заведение има остарели отговорности - към 10 хиляди на месец, само че са постигнали съглашение да се доставят лекарства против възнаграждение.
Според шефа някои от пациентите са закупили нужните медикаменти, които се одобряват след всяка процедура.
В ловешкото поделение на хемодиализа са 18 пациенти.

По думите на доктор Румяна Нановска няма проблем с медикаментите в останалите отделения на болничното заведение. Тя сподели още, че е допустимо личният състав на лечебното поделение да не получи плануваното нарастване на заплатите си. Затова медицинските сестри готвят митинг на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР