На телефон 112 са получени 230 сигнала, свързани с обилните

...
На телефон 112 са получени 230 сигнала, свързани с обилните
Коментари Харесай

След бурята в София: На телефон 112 са получени 230 сигнала

На телефон 112 са получени 230 сигнала, свързани с изобилните превалявания и градушкана територията на София през вчерашния ден, оповестиха за Дарик от Столичната община. В контактния център са получени 34 сигнала.

Според данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над София са паднали сред 20 и 60 литра дъжд на кв.м. – най-вече са били над югоизточните региони, в „ Младост “ - 58 литра на кв.м, в Южен парк 36 литра на кв.м, във Водноелектрическа централа Симеоново – 22 литра на кв.м. Градушката е била с размерите на лешник.

Кметът на София Васил Терзиев разпореди всички екипида са мобилизирани, да се правят наблюдения на равнищата на реките и общинските язовири.

Общо 18 екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ дружно с пожарната са реагирали на сигнали. Над40 от тяхса били по-критични, свързани сотстраняване на последствия от изобилните превалявания. Те са за завирявания на сектори от пътища, на изби, гаражи, търговски обекти и подлези.

Най-голям брой от тях са на територията на регионите „ Подуяне “, „ Младост “, „ Витоша “, „ Оборище “, „ Сердика “, „ Искър “. Извършено е отводняване на дворове и изби в селищата Яна, Кривина, Казичане, Бусманци и кв. “Враждебна “.

В момента спешните екипиработят по отводняване на частнасграда в регион “Триадица ”.

Отворен за придвижване е пътния тунел на бул. “Цариградско шосе “ в региона на кв. “Полигона “.

Почистват се дъждоприемните шахти от наноси и листна маса от компаниите, ангажирани с чистотата в града.

Наблюдават се речните корита и общинските язовири. Реките текат в коритата си и няма заплаха от разливи, водните количества в язовирите са в норма.

Градският превоз все още се движи и извършва нормалните си направления. Аварийните екипи правят и обходи на терен за предварителна защита.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР