Отдавна вече пандемията и мерките разделиха българското общество. Никой не

...
Отдавна вече пандемията и мерките разделиха българското общество. Никой не
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Партиите са пак толкова разделени, колкото бяха през април

" Отдавна към този момент пандемията и ограниченията разделиха българското общество. Никой не изследва обаче за какво се получи това разделяне. И по този начин пандемията, разделяща обществото ни, се оказа най-лесният метод за ограничение на политическите обединения и техните послания ", разяснява пред БНР политологът и учител в Нов български университет Христо Панчугов. Според най-новото социологическо изследване на организация " Естат " се вижда, че хората се интересуват не толкоз от изборите и пандемията, а от растежа на цените.

" Политиците си дават сметка, че настройките на хората по отношение на пандемията, че методът, по който те се оправят с тази рецесия непроменяемо ще удари освен българските жители, само че и тях самите.

Не инцидентно тази тематика е във фокуса на политическото внимание към този стадий. Тя е източник на ясно разделяне. Политиците се оказаха в обстановка, в която не могат да намерят друго, което да ги разделя. Тоест липсва смисъл в политическите послания, липсва отличителна линия, липсва пристрастеност в политическата акция, защото липсва този смисъл ", сподели още политологът.

Според Панчугов има още доста други значими тематики, които занапред ще би трябвало да се вземат решение занапред на прага на идната икономическа рецесия и здравна обстановка. И отлагането на решения в тази посока е единствено и единствено да се пази имиджа на един претендент, съобщи още Панчугов в " Преди всички ".

" Виждаме едни хора, които претендират да са изразители на политическа смяна, само че всъщност дейностите им и връзката им с жителите са част от остарелия модел. И по този начин хората, не виждайки смяна, те към този момент не вършат разлика сред политическите обединения и по тази причина не имат вяра, че гласувайки, ще има смяна.

Това ще го забележим и на идните избори, и при идващия парламент, тъй като партиите са отново толкоз разграничени, колкото бяха през април, макар очевидната концепция за смяна и в обществото, която самите те единствено на думи показват.

Това е и най-големият недостиг на тази акция. 6 месеца по-късно нито една политическа групировка не е обрисувала модел на ръководство на страната ", уточни политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР