Отчитаме значителен напредък в изпълнение на мерките, заложени в плана

...
Отчитаме значителен напредък в изпълнение на мерките, заложени в плана
Коментари Харесай

Павлова: Приключиха голяма част от обученията на експертите по Председателството

Отчитаме забележителен прогрес в осъществяване на ограниченията, заложени в проекта за подготовка на председателството. Това съобщи Лиляна Павлова - министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, която участваше в съвещанието на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските средства, където даде информация за постигнатия прогрес в подготовката за Председателството към 15 септември 2017 година, съобщи „ Фокус”.
„ Само за два месеца са изпълнени 10 ограничения. Ако мога да дам за съпоставяне, че за предходните 7 месеца бяха изпълнени 17, тук успяхме за два месеца да осъществим 10, с което успяхме доста да подобрим темпа на подготовка”, изясни министър Павлова. Тя подсети, че в регистрирания интервал са били признати план на Национална стратегия за председателството и план на цели, които са станали обект на публични разисквания. „ Беше одобрен приключения вид на календара на всички събития на българското председателство”, акцентира Павлова и добави, че броят на събитията непрекъснато нараства.
„ Приключиха огромна част от образованията на специалистите – хората, които ще работят по председателството. Определеният екип е от 1500 индивида, от които съвсем 700 са ръководители и зам.-председатели на непрекъснато настоящите спомагателни органи на Европейски Съюз, които ние ще председателстваме”, сподели още министър Лиляна Павлова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР