Отборът на Лудогорец постигна своето, отстранявайки словенския Мура във Втория

...
Отборът на Лудогорец постигна своето, отстранявайки словенския Мура във Втория
Коментари Харесай

Лудогорец срази Мура и чака сблъсъка с Олимпиакос

Отборът на Лудогорец реализира своето, отстранявайки словенския Мура във Втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани съкрушиха своя съперник с 3:1 и си осигуриха завладяващ конфликт с гръцкия гранд Олимпиакос в идващия стадий на конкуренцията.

С триумфа през днешния ден разградчани си подсигуряваха дуели в Европа най-малко до Нова година. Продължаването напред в шампионата значи, че Лудогорец си обезпечава класиране в груповата фаза на новия шампионат на УЕФА Лигата на конфедерациите. Дори и да отпадне от Олимпиакос, Лудогорец ще играе и плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

Двубоят на стадион „ Хювефарма Арена” стартира по отличен метод за разградчани. Домакините се втурнаха в офанзиви още от първата секунда, а резултатът от това не закъсня. Разградчани съумяха да открият още в 4-ата минута, когато Пиеро Сотиру. След офанзива отдясно и центриране в наказателното поле, Каули пропусна топката, която бе засечена по отличен метод от Сотириу. Нападателят прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата, с цел да даде преднина на своя отбор.

Бързият гол стъписа играчите на гостите, които продължиха да работят прибързано и да позволяват наивни неточности в своята половина. Веднага след попадението за „ орлите”, Текпетей насочи нов удар към вратата на гостите, само че този път вратарят на Мура внимаваше и избави. Алекс Сантана също опитва шанса си малко по-късно, само че изстрелът му бе неакуратен.

Едва след близо 10 минути игра, футболистите на Мура пробваха офанзива към вратата на Кахлина, която обаче не донесе никаква заплаха за него. Пластун работи авторитетно след центриране към Ципот и предотврати удар към вратата на домакините. В 17-ата минута Щурм стреля от отдалеченост към вратата на Лудогорец, само че ударът бе неакуратен и мина около вратата.

В 24-ата минута домакините сами сътвориха напрежение пред личната си врата. Текпетей извърши непотребен фал наоколо до наказателното си поле. Последва центриране, с което Сотириу се оправи и почисти с глава. Домакините обаче не съумяха да изнесат бързо топката, което разреши на гостите да нападат. Коутер стреля мощно към вратата на Лудогорец и принуди Кахлина да избива в корнер. След разиграването от ъгловия удар последва подло центриране отляво, при което Кахлина не съумя да се намеси, а топката „ кацна” върху напречната греда. Малко по-късно Клепач също стреля към вратата на Лудогорец, само че неопределено.

След подема в играта на словенския отбор в средата на първото полувреме, Лудогорец още веднъж подвигна оборотите. В 34-ата минута Алекс Сантана стреля мощно от междинна отдалеченост, само че прати топката в обсега на вратаря на гостите, който съумя да реагира и да избие.

Минута по-късно Бърнард Текпетей се озова самичък против Обрадович, само че откакто поведе топката в пеналта, се строполи на земята. Главният рефер на мача Марко Ди Бело обаче реши, че футболистът на Лудогорец е симулирал и му сподели жълт картон. Следващата забавна обстановка в срещата още веднъж бе на сметката на Лудогорец. Кирил Десподов откри по отличен метод Сотириу в наказателното поле, само че таранът на домакините се засуети и не съумя да насочи удар към вратата.

В заключителните моменти на първата част Обрадович трябваше да се намесва още един път след отдалечен шут на Каули. Пиерос Сотириу също имаше късмет да усили преднината на „ орлите”, само че след центриране на Десподов от корнер, кипърският нападател стреля над вратата.

Втората част стартира напрегнато в наказателното поле на Лудогорец. Кирил Десподов извърши нарушаване настрана от наказателното поле на Кахлина. Последва центриране, с което обаче защитата на домакините се оправи и почисти топката.

В 56-ата минута, появилият се на почивката Вандерсон, опитва удар фронтално против вратата, само че изстрелът му бе блокиран от футболист в бяло.

Най-неприятното за Лудогорец се случи в 64-ата минута, когато Мура съумя да изравни резултата. След офанзива отдясно, Коус откри чудесно Томи Хорват в наказателното поле, който несмущаван от никой с десния крайник съумя да насочи топката в мрежата на Кахлина.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас реагира незабавно и направи смяна в състава си, пускайки в игра Стефан Баджи на мястото на Алекс Сантана.

Четвърт час преди края на постоянното време, гостите проведоха много рискова офанзива, която за благополучие на разградчани не приключи с удар. След падение на Стефан Баджи в центъра на терена, футболистите на Мура се понесоха в предни позиции, само че центрирането отдясно не откри получатела си и бранител на „ орлите” съумя да почисти.

В 80-ата минута Еливс Ману направи непростителен пропуск. След отлична работа на Каули отляво, който преодоля защитник на Мура и вратаря Орбадович, топката бе подадена към Манук, който обаче стреля прекомерно едва към опразнената врата, само че от голлинията футболист в бяло блокира удара.

Ману въпреки всичко се оправдава пред своите съотборници, реализирайки попадение две минути по-късно. Каули Оливейра комбинира с Десподов в наказателното поле, където нападателят технично му върна топката с пета. Въпреки че тя попадна в състезател на Мура, Каули се пребори за нея и съумя да я пусне към Ману, който този път не сгреши – 2:1
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР