„Отбелязваме 148 години от гибелта на Апостола. Поводът от една

...
„Отбелязваме 148 години от гибелта на Апостола. Поводът от една
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Левски е портретът във всяка къща

„ Отбелязваме 148 години от гибелта на Апостола. Поводът от една страна е печален, само че от друга – този ден е величествен. Защото в деня на своята гибел Васил Левски прави гигантска крачка към безсмъртието. Левски ще го има, до момента в който има България, до момента в който на тази земя има и един българин “.

Това съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов на поклонението, което патриотичната партия провежда всяка година на 18 февруари вечерта пред паметната плоча на Апостола на свободата пред църквата „ Света Петка Самарджийска “ в София. Той напомни, че паметта към Левски на това място се отбелязва, с помощта на делото на великия Николай Хайтов, който в последната част от живота си изследва и потвърждава, че Апостола е заровен тук.

„ Левски е портретът във всяка къща, рисунката в първата читанка, част от всеки един от нас. Затова Левски е безконечен – по този начин, както ние имаме вяра, че България ще е безконечна и ще пребъде “, акцентира Валери Симеонов.

Той съобщи убеждението си, че съидейниците – тези, събрали се на поклонението, както и всички, прегърнали идеята на патриотизма и НФСБ, се пробват и ще продължат да се пробват да дадат своя непретенциозен принос в работа за България. „ Къде повече, къде по-малко, само че с сила и от сърце “.

„ Тук няма място за политически речи. Само ще кажа: на доста от нас постоянно ни е мъчно. Но по какъв начин ли се е чувствал Левски – той е почнал своето дело самичък, отишъл си е самичък. Но е направил най-величавото нещо, което някой в миналото е правил – възродил е България. По стъпките му, със основаните от него комитети се заражда революцията, прераснала в Априлско въстание и посочила на целия свят, че българският народ не е рабски народ, че е популярен народ – с достолепие и бъдеще. Сигурен съм и през днешния ден, че във всяка своя постъпка в името на България – ние ще имаме поддръжката на Левски “, акцентира Валери Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР