Болоня победи Наполи на Стадио Диего Армандо Марадона с 2:0

...
Болоня победи Наполи на Стадио Диего Армандо Марадона с 2:0
Коментари Харесай

Болоня победи разочароващ Наполи и е на крачка да се класира за Шампионската лига за втори път в историята си

Болоня победи Наполи на " Стадио Диего Армандо Марадона " с 2:0 в мач от 36-ия кръг на Серия А. Така " рособлу " е на крачка да се класира за Шампионската лига за повторно в историята си. Отборът воден от Тиаго Мота чака резултата от конфликта сред Аталанта и Рома, който съвсем несъмнено ще подпечата мястото му в най-елитния клубен шампионат.

Гостите откриха резултата в 9-та минута с първия гол в Серия А на Дан Ндойе. Защитниците на Наполи не се ориентараха добре след блокиран изстрел на Джошуа Зиркзее, при което топката попадна в Йенс Одгард, а неговото центриране откри швейцарецът Ндойе, който нямаше по какъв начин да изпусне от два метра.

Три минути по-късно домакинската отбрана още веднъж бе хваната неподготвена, този път след осъществяване на ъглов удар, при който Рикардо Калафиори смъкна топката на Стефан Пош, а австриецът бе непогрешим и удвои резултата.



Виктор Осимен завоюва дузпа в 20-та минута за миналогодишния първенец, само че вратарят на Болоня в днешния дуел Федерико Равалия позна къде Матео Политано ще пласира удара си и избави 11-метровия углавен удар.

MASSIVE.
— Bologna FC 1909 (@BolognaFC1909en)
Домакините преобладаваха през второто половреме, само че с помощта на няколко пропиляни благоприятни условия, както и мощната отбрана на " рособлу ", резултатът остана неизменен.

Болоня краткотрайно се изкачи на третата позиция с актив от 67 точки, с една повече от Ювентус, който приема Салернитана на следващия ден. Следващият конфликт за тима на Тиаго Мота е домакинство точно против " Старата госпожа ".

Наполи се намира на осмото място с 51 пункта. За миналогодишния първенец следва посещение на Фиорентина, който е на една точка от " неаполитанците ", само че и с два мача по-малко.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР