Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея. По традиция честванията на

...
Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея. По традиция честванията на
Коментари Харесай

Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея

Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея. По традиция честванията на Паметника на свободата са под патронажа на президента на Република България, а към историческия връх се стичат хиляди хора от цялата страна.

Тържественият ден ще стартира с панихида за починалите в боевете на Шипка в храма на Соколския манастир, съобщи кореспондент на БНР.

По традиция три лъча ще тръгнат към паметника на свободата от Габрово, град Шипка и местността Лозана, заяви регионалният шеф на Габрово Кристина Сидорова.

" Продължаваме с възстановка на речта на цар Борис Трети, която той произнася, когато откриват паметника на 26 август1934 година, имаме открит музей, ритуално поднасяне на венци и цветя. И най-интересното, което ще се случи на върха горе на 20 август е срещата на випуски от военните учебни заведения, които са създадени горе на връх Шипка, и да пресъздадат събитията, които са се случвали по време на тяхното произвеждане. За нашите съграждани и посетители възстановките постоянно са били събитието, което ги притегля, и ще ги чакаме. "

В 11-30 ч ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците на свободата на историческия връх.
По обявата работи: Николай Петров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР