От утре Съединените щати започват масови депортации на мигранти, влезли

...
От утре Съединените щати започват масови депортации на мигранти, влезли
Коментари Харесай

САЩ започват масови депортации на мигранти

От на следващия ден Съединените щати стартират всеобщи депортации на мигранти, влезнали неотдавна в страната, оповестява американската преса. Акцията ще обхване едни от най-големите градове в страната като Маями, Атланта, Чикаго, Хюстън, Ню Орлиънс и Ню Йорк, само че някои кметства отхвърлиха обществено да сътрудничат на федералните управляващи. Потенциална цел са близо 2000 фамилии.

 © БГНЕС
Под прицел попадат фамилии, на които е била връчена " заповед за депортиране " от имиграционен съд. Според имиграционните управляващи задачата е обезкуражаване на идващите от Латинска Америка, написа в. " Вашингтон поуст ".

Кметовете на Чикаго и Хюстън, както и полицейското ръководство на Лос Анджелис обществено отхвърлиха да сътрудничат. " Имигрантите способстват в голям мащаб за културното развиване и градът нито ще помогне нито ще попречи на федералните ", разгласи кметът на Хюстън.

Има опасения, че всеобщата депортация ще докара до разпокъсване на фамилии, защото ще бъдат наранени лица без американско поданство, които са родители и настойници на деца с право на престояване в Съединените щати.

Въпреки по-агресивния си метод към миграцията, през последната година президентът Тръмп е депортирал два пъти по-малко незаконни мигранти от предшественика си Обама през 2012 година, регистрират имиграционните управляващи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР