От утре НАП започва традиционната лятна проверка по българското Черноморие.

...
От утре НАП започва традиционната лятна проверка по българското Черноморие.
Коментари Харесай

НАП планира поне 25 хил. проверки по Черноморието

От на следващия ден Национална агенция за приходите стартира обичайна лятна инспекция по българското Черноморие. Тя ще продължи до края на сезона и ще обхване цялото Черноморско крайбрежие, а освен огромните курорти - оповестява Национална агенция за приходите.

Стотици данъчни инспектори, взаимно с други държавни органи, ще ревизират основно отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

Освен главните търговски обекти - хотели, заведения за хранене, питейни заведения, паркинги, магазини и така нататък, в листата за инспекция влизат тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета.

От организацията пропомнят, че с изключение на нормалната санкция, глобата за нарушителите ще бъде и неотложно запечатване на комерсиалния обект. Целта е да се насърчи доброволното съблюдаване на данъчните условия.

Тази година се чака да се създадат към 25 000 очевидни и скрити инспекции, като някои от тях ще са на правилото " скришен клиент ", само че по едно и също време с това ще патрулират и взаимни екипи на Национална агенция за приходите и правоохранителните органи с отличителни знаци.

Приходното ведомство още веднъж ще употребява отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да може да открива търговци, чиито обороти се разграничават доста от нормалните.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР