По-малко от месец до изборите. 20 партии и 11 коалиции

...
По-малко от месец до изборите. 20 партии и 11 коалиции
Коментари Харесай

„Избори 2 в 1: Гласът ти се чува“. Първи дебат за 50-ия парламент

По-малко от месец до изборите. 20 партии и 11 обединения вземат участие със свои претенденти за Народното събрание. От всички 6114 претенденти за народни представители би трябвало да решим кои 240 ще пратим в Народното събрание.

25 дни до изборите и безчет аргументи да гласуваме:

Правосъдна промяна за дотъкмяване,евро за приеманесухопътни граници за отваряне към шенгенското пространство.

Това са и част от тематиките, които ще обсъждаме с участниците в дебата тази заран.

Какво демонстрира социологията ?

 Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира  Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира

40% от участниците в изследването декларират, че ще гласоподават на 9 юни. Ако запазят желанията си, това значи, че новите депутати ще бъдат определени от над 2 500 000. Това демонстрира проучването на „ Алфа Рисърч “, извършено в интервала 25 април – 2 май 2024г., оповестено на уеб страницата на организацията и осъществено със лични средства. Проведено е измежду 1000 пълнолетни жители от цялата страна. Информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете на интервюираните лица.

Как са разпределени силите ?

ГЕРБ-СДС влизат в акцията с над 25% поддръжка. Прогнозата на старта на акцията на социолозите демонстрира 71 места в Народното събрание. Коалицията ПП-ДБ са втори съгласно изследването със 17,5 на 100 поддръжка, което значи 48 депутати, съгласно прогнозата. Трети на старта на акцията са Движение за права и свободи - с съвсем 15% поддръжка или 41 народни представители.

 

Снимка: bTV

На три стотни след тях в моментното класиране са „ Възраждане “ с 14,6% поддръжка и същия брой - 41 депутати в Народното събрание.

8,5 на 100 е поддръжката за Българска социалистическа партия. Социалистите биха имали 25 свои представители.

В 50-я парламент влиза и Има Такъв Народ с малко над 5% поддръжка или 14 народни представители, предвиждат социолозите.

В първия избирателен спор за 50-ия парламент в ефира на bTV нашата покана одобриха всички парламентарно показани партии без Движение за права и свободи. Един против различен застават; Екатерина Захариева, кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС, Богдан Богданов, кандидат-депутат от ПП-ДБ, Цончо Ганев, кандидат-депутат от „ Възраждане “, Борислав Гуцанов, претендент за народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “, Станислав Балабанов, кандидат-депутат от Има Такъв Народ.

Екатерина Захариева е лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик. Тя е приключила Право в ПУ „ Паисий Хилендарски “. Шест мандата е народен представител от ГЕРБ и вицепремиер в третия кабинет на Бойко Борисов.

Богдан Богданов е лидер на листата на коалиция ПП-ДБ в Плевен и Пловдив – област. Завършва „ Финанси “ във висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси. Бил е министър на стопанската система и промишлеността в държавното управление на Николай Денков

Цончо Ганев е лидер на листите на „ Възраждане “ в 23 МИР София и Бургас.
Завършил е Стопанската академия в Свищов със компетентност „ Икономика на търговията “. Депутат е в три Народното събрание от партия „ Възраждане “.

Борислав Гуцанов е лидер на листата на Българска социалистическа партия във Варна. Завърщил е  Висшето военноморско учебно заведение във Варна със компетентност „ Корабоводене на гражданския флот “. Бил е депутат от Българска социалистическа партия в шест Народното събрание.

Станислав Балабанов е лидер на листите на Има Такъв Народ за Пловдив град и Пловдив – област. Дипломира се в ПУ „ Паисий Хилендарски “ със компетентност „ Българска лингвистика “. Депутат от групата на Има Такъв Народ в четири Народното събрание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР